vår Vision

PACT STUDIEN

 

Syftet med PACT studien är att förstå de sociala och genetiska orsakerna bakom förlossningsdepression och förlossningspsykos. För att utveckla nya och bättre behandlingsmetoder samt bättre strategier för att tidigt upptäcka vilka kvinnor som är i riskzonen att drabbas så behöver vi mer kunskap om dessa sjukdomar. 

Är du intresserad av att hjälpa oss förstå mer om sjukdomarna och gå med i PACT studien? 

Så här går studien till

1)     När du klickar på “Gå med i studien” så kommer du få information om vad det innebär att ge samtycke till att medverka i PACT-studien. Efter att du läst igenom informationen kan du välja att gå med i studien genom att ge ditt samtycke.

2)     Efter samtycket kommer vi att ställa några korta frågor om dig, du svarar på dessa genom enkäter över internet. Dessa frågor tar ungefär 15 minuter att besvara.

3)     En del medverkande kommer att tillfrågas om de vill svara på ytterligare frågor. Dessa frågor tar lite längre tid, ungefär 30-60 minuter.

4)     Sist så kommer en del medverkande att tillfrågas om de vill lämna ett DNA-prov. Vill du lämna ett DNA-prov så kommer du få ytterligare information om vad det innebär att gå med i den genetiska studien. Efter att du läst informationen och gett ditt samtycke så skickar vi dig ett insamlingsrör med posten som du spottar i. Röret skickar du sedan tillbaka till oss med posten. Vi står naturligtvis för portokostnaderna.

Oavsett om man väljer att svara på alla frågorna eller en del utav frågorna, skicka DNA-prov eller inte, så uppskattar vi din medverkan.

Donec consectetur, odio eget porta varius, orci mauris viverra ante, eget egestas turpis sapien vel orci.